top of page

Activiteiten

Aankomende evenementen

 • Vrije inloop
  Meerdere datums
  wo 31 mei
  Inloophuis Sabel
  31 mei 14:00 – 17:00
  Inloophuis Sabel, Jules Bordetlaan 2B, 9600 Ronse, België
  Voel je welkom voor een hartverwarmende babbel met en onder lotgenoten , en dit bij een deugddoend kopje koffie of thee
 • Zorgmassage
  Meerdere datums
  ma 05 jun.
  Inloophuis Sabel
  05 jun. 14:00 – 15:00
  Inloophuis Sabel, Jules Bordetlaan 2B, 9600 Ronse, België
  Laat je verwennen met een ontspannende massage. Graag eigen handdoek meebrengen - bijdrage €10 - reserveren via Sanspeur.jp@skynet.be
 • Mindful movements met Bruno
  Meerdere datums
  ma 05 jun.
  Inloophuis Sabel
  05 jun. 15:00 – 16:30
  Inloophuis Sabel, Jules Bordetlaan 2B , 9600 Ronse, België
  Bewust rustig bewegen en dit naar jouw eigen mogelijkheden en in jouw eigen tempo. Je kan de oefeningen ook zittend op een stoel uitoefenen. Bijdrage: €5
 • Vrije creanamiddag
  Meerdere datums
  wo 07 jun.
  Inloophuis Sabel
  07 jun. 14:00 – 16:30
  Inloophuis Sabel, Jules Bordetlaan 2B, 9600 Ronse, België
  Samen onder lotgenoten creatief handwerken met een lekker kopje koffie erbij, maakt niet uit wat het is: haak-, brei- of borduurwerk. Ook zonder handwerkje ben je welkom voor een hartverwarmend kopje koffie of thee. Elke eerste woensdag van de maand wordt dit een vaste activiteit!
 • Creaworkshop: acrylschilderen
  wo 14 jun.
  Inloophuis Sabel
  14 jun. 14:00 – 15:30
  Inloophuis Sabel, Jules Bordetlaan 2B, 9600 Ronse, België
  We geven ons over aan de flow van onze eigen creativiteit en gaan aan de slag met acrylverf. Geen ervaring vereist, gewoon genieten van wat er op doek verschijnt. Schort meebrengen- bijdrage €5 - inschrijven via Sanspeur.jp@skynet.be
 • Extra sessies zorgmassage
  wo 14 jun.
  Inloophuis Sabel
  14 jun. 14:00 – 15 jun. 15:00
  Inloophuis Sabel, Jules Bordetlaan 2B, 9600 Ronse, België
  Trakteer jezelf op een heerlijke massage en kom helemaal tot rust in je hoofd en je lijf. Graag eigen handdoek meebrengen - bijdrage €10 - reserveren via Sanspeur.jp@skynet.be
 • Extra sessies zorgmassage
  wo 14 jun.
  Inloophuis Sabel
  14 jun. 15:15 – 16:15
  Inloophuis Sabel, Jules Bordetlaan 2B, 9600 Ronse, België
  Trakteer jezelf op een heerlijke massage en kom helemaal tot rust in je hoofd en je lijf. Graag eigen handdoek meebrengen - bijdrage €10 - reserveren via Sanspeur.jp@skynet.be
 • Uitstap naar Pairi Daiza
  ma 19 jun.
  Brugelette
  19 jun. 08:00 – 19:00
  Brugelette, Domaine de Cambron, 7940 Brugelette, België
  Onze jaarlijkse uitstap gaat dit jaar naar Pairi Daiza. (reeds volzet) Met begeleide wandeling, lunch en vervoer inbegrepen. Hopen op mooi weer voor deze boeiende uitstap.
fot relax.png
Zorgmassage

Mensen die getroffen worden door kanker worden geconfronteerd met angsten, spanningen, onrustige periodes, twijfels. Voor deze ongemakken kan u in ons inloophuis terecht bij professionele en geschoolde medewerkers voor een sessie, waarna u na de behandeling een zeer ontspannend gevoel zal aan overhouden.

Een zalige ervaring. Onze medewerkers zijn opgeleid om ook mensen met een stoma te behandelen.

fot jog.png
Tai-Chi
Psy.png
Psychologische begeleiding

Deze zijn toegankelijk zowel voor de patiënt als voor de mantelzorger. De ervaring leert ons dat beide personentijdens het ziekte traject onder een zware mentale druk komen te staan. In het inloophuis Sabel hebben we psychologen die u in een aparte ruimte kunnen ontvangen en een rustig gesprek met u kunnen houden.

Onder deze noemer hebben we ook een paar keer per jaar een luistermoment met een psychologe oncologie waarbij themagesprekken aan bod komen en waar men samen met lotgenoten en mantelzorger kan aan deelnemen.

Tweemaal per jaar is er mogelijkheid tot deelname aan een sessie hypnotherapie,

specifiek voor mensen met kanker en/of mantelzorger met als onderwerp “angsten”.

shutterstock_448649440-modified.png
Reiki
Gelaat.png
Gelaatsverzorging   

Mensen met kanker hebben soms de neiging minder aandacht aan hun uiterlijk te besteden. Dit heeft dikwijls te maken met lusteloosheid tijdens hun behandeling. Er goed uitzien tijdens de ziekte geeft jezelf meer vertrouwen en overtuigd je dat het allemaal zal goed komen. In ons inloophuis is een gelaatsbehandeling mogelijk, alsook een behandeling voor nagels van handen die het tijdens de chemosessies soms hard te verduren krijgen.

shutterstock_1065905174 (1)-modified.png
Fitness

Tai-Chi voor kankerpatiënten is een specifieke bewegingstechniek die de deelnemer toelaat volledig tot rust te komen en te ontspannen. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de ademhaling en door het regelmatig te beoefenen zal men zijn gemoedstoestand goed onder controle krijgen en zich gesterkt voelen.

 

In ons inloophuis Sabel is er ook een ruimte voorzien met enkele fitness toestellen die beschikbaar zijn voor de bezoekers. Bewegen is een elementair  gegeven tijdens je behandeling. Hoe fitter je bent, hoe beter je de behandeling zal doorstaan. Uit ervaring weten we dat veel patiënten zich te vermoeid voelen voor dergelijke activiteiten, maar de toestellen staan er en al is het maar enkele minuten dat je er gebruik van maakt, het is zeker geen nutteloze inspanning.

Reiki is een natuurlijke en eenvoudige geneeswijze die ons in staat stelt meer levenskracht en energie op te nemen. Deze methode vitaliseert onze levenskracht en brengt energieën in ons lichaam weer in balans. 

Het opleggen van de handen kanaliseert de genezende energie in het lichaam van de ontvanger.

shutterstock_569833969-modified.png
Creatieve namiddagen

Creatieve namiddagen zullen op woensdag plaatshebben, afwisselend met Tai-Chi sessies en met ademhalingsoefeningen. De keuze hierbij zal gaan naar thema’s die de aanwezigen leuk vinden. Schilderen, bloemschikken, haken of breien,…

Alles is mogelijk. Belangrijk is dat men een bezigheid heeft tijdens een groepsbabbel.

Op deze manier krijgt men het gevoel niet alleen te staan maar gesteund te worden door mensen die hetzelfde moeten doorstaan.

dun.png
Herstelverblijf

Inloophuis Sabel is een onderdeel van Zorggroep Eclips en deze groep heeft in De Haan /zee een herstelverblijf: Het Zorghotel Dunnepanne.

De mensen die aangesloten zijn bij Sabelvzw hebben er de mogelijkheid een verblijf te boeken aan bijzondere voorwaarden.

Eens uitwaaien aan strand en zee is zeer aangenaam.

downloaden-modified.png
uitstap.png
Wandelingen of uitstap

Er eens tussenuit gaan doet soms wonderen. Daarom hebben we jaarlijks onze uitstap.

Er zijn onze wandeltochten, er is reeds een boottocht geweest en we zijn gaan zweefvliegen. Deze activiteiten zijn wederkerig in ons aanbod. De Vlaamse Ardennen zijn zeer mooi en kleine wandelingen zijn er zeer aangenaam. Bij wandelen, omgeven door een mooie natuur brengt u tot rust en geeft je een goed gevoel. Door het samen met lotgenoten te doen voelt men een unieke verbondenheid.

Boomplanting

Jaarlijks hebben we de laatste zaterdag van oktober ons herdenkingsmoment.

In het herinneringsbos van Sabel vzw, gelegen aan de Drieborrebeekstraat te Ronse wordt er dan door de familie van de persoon die in het afgelopen jaar overleden is aan kanker een boom geplant. Deze ceremonie wordt steeds druk bezocht en heeft een diepere betekenis. Het geeft immers het gevoel van het verder blijven leven in deze boom. Elke aanwezige heeft tijdens deze plechtigheid een zeer emotioneel gevoel en deze locatie wordt zeer druk bezocht.

bottom of page